Preview

Wat is bewustwording?

Bewustwording is een actief proces. Een proces dat in beweging blijft op moment dat dit eenmaal begonnen is. Het moment waarop dit begint is het moment waarop je even stil staat bij jezelf en met jezelf in gesprek gaat. Je leeft dan niet meer op de automatische piloot, je wordt dan niet meer geleefd, maar je neemt even de tijd om eigenlijk wat afstand te nemen van het leven om hierover na te denken. Ben ik tevreden over mijn leven? Wat houdt mijn, of het, leven nou eigenlijk in? Waar sta ik in dit leven? Zijn er zaken die ik graag anders zou willen zien? Waar ben ik wel of niet tevreden over? Etcetera...

De weg naar binnen
Alleen door je bewust te worden van een situatie (door hier over na te denken) kun je deze pas veranderen. En dan wordt het pas echt spannend, want wat wil je dan veranderen aan die situatie? Om hier antwoord op te kunnen geven moet je de weg naar binnen zoeken om met jezelf hierover in gesprek te gaan. Of hulp buiten je te zoeken die jou bijvoorbeeld kan helpen bij het opdoen van bepaalde inzichten (bewustzijn creëren).

Oke, je hebt inzichten opgedaan (of zelf of met hulp van iemand anders) om een situatie te veranderen. Wat dan?

Dan ga je je opties, of inzichten, afwegen in je gevoel. Wat voelt voor mij als de beste keuze of optie? Om hier weer achter te komen moet je wel weten wat je gevoel is of hoe je hier naar kunt luisteren. Je kunt dit checken op mijn blog: “luisteren naar je gevoel”.

Durf te vertrouwen
De beste keuze of optie is altijd die keuze of optie waarbij je hart de grootste sprong maakt. Klaar! Die kies je dan dus ook direct. Klaar! Ga hier dan niet nog eens over nadenken, want je mind gaat er van alles van maken en vinden wat allemaal niet goed voor je is. En dan is je keuze niet zuiver en puur meer vanuit je gevoel. En dan ga je weer twijfelen. En nog meer nadenken. En nog meer twijfelen. Etcetera... En geloof me, daar word je echt niet vrolijk van. Durf dus te vertrouwen op die grootste sprong. Klaar!

Tot slot
Zoals ik in een ander blog schreef, “wat is persoonlijke ontwikkeling”, is bewustwording de eerste stap tot verandering. Door je steeds meer bewust te worden van je leven,  ga je steeds meer laagjes afpellen, met als doel te komen tot de kern. En de kern is jouw meest natuurlijke Zelf. Je meest zuivere en pure essentie. Hoe meer zuiver en puur je keuzes kan maken vanuit je gevoel, hoe betere keuzes je steeds weer opnieuw voor je Zelf gaat maken. En hoe beter de keuzes zijn die je voor je Zelf maakt, hoe beter dit is voor de gehele samenleving. Want alles en iedereen is met elkaar verbonden.

LET OP
ZUIVER & PUUR kan geen garanties geven in welke vorm dan ook. Noch kan ZUIVER & PUUR verantwoordelijk gehouden voor wat dan ook. Als mens ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen leven waarin je je eigen keuzes maakt.
ZUIVER & PUUR kan je helpen, ondersteunen, coachen, adviezen geven, etcetera, maar je bent en blijft als mens zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. Raadpleeg bij gezondheidsklachten ook altijd een arts.

CONTACT

ZUIVER & PUUR
Praktijk voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling via ET-Healing

Vincent van Noord
Doctor Kuyperstraat 12
2982 XD Ridderkerk
Tel: +31(0)6 178 479 24
E-mail: vincent@zuiverenpuurcoaching.nl

KvK: 76859010
btw: NL003141491B20

STEL EEN VRAAG
OF MAAK EEN AFSPRAAK!
Versturen